درحال بارگذاري...
0
Viewed
قدیمیترین سنگ مرقد مطهر امام هشتم علیه السلام [شیء فیزیکی]
موزه آستان قدس رضوی
- شرح مسئولیت:موزه آستان قدس رضوی؛ اهدایی مجمع ایثارگران دانشگاه صنعتی شریف به ریاست دانشگاه صنعتی شریف
- محل نشر: تهران ناشر: دانشگاه صنعتی شریف، مجمع ایثارگران سال نشر:
- مشخصات ظاهری: 1 شیء فیزیکی.: سنگ مرمر صابونی؛30*40*6 سم
- یادداشت: این یادبود اهدایی مجمع ایثارگران شریف به ریاست دانشگاه صنعتی شریف است
- یادداشت: این سنگ مربوط به سال 516 ه.ق است. این سنگ در میان جعبهای از جنس مقوا با روکش پارچه مخمل سبز قرار دارد .همچنین دارای دو برگه مکتوب در توضیح سنگ مطهر است که در زیر و روی سنگ گذاشته شده است
- یادداشت: این شیء در مرکز اسناد و گنجینه به نمایش در آمده است
- خلاصه/چکیده:قدیمیترین سنگ مرقد مطهر امام هشتم علیهالسلام در میان اشیاء موزه از لحاظ قدمت تاریخی و اهمیت خط کوفی آن ارزش فراوانی دارد و یکی از شاهکارهای تاریخی دنیا محسوب می شود. جنس این سنگ از مرمر صابونی است. سنگ مزار حضرت رضا (ع) به خط کوفی است که مدتها جهت خواندن آن وقت صرف گردیده است و برگردان آن به خط قرآنی بدین شرح است:
کتیبه اول حاشیه: از پایین گوشه سمت راست شروع و پس از گردش در سه طرف آن به گوشه سمت چپ ختم و چنین خوانده می شود: بسم الله الرحمن الرحیم، اللهم صل علی محمد و علی و فاطمه و الحسن و الحسین و علی و محمد و جعفر و موسی و علی و محمد و علی والحسن و القائم الحجه. کتیبه دوم حاشیه: پس از اولی به موازات آن قرار دارد و دربردارنده آیه 55 از سوره مائده است: کتیبه سوم: به خط نسخ است و قسمت محرابی شکل متن را احاطه کرده است و حاوی نام بانی بنا ابوالقاسم احمدبن علی بن احمد العلوی الحسینی رحمه الله است. متن اصلی: که در وسط و به شکل محراب و دربردارنده مطالبی درباره محل نصب سنگ و تاریخ آن بدین نحو است: الله اکبر، هذا مقام الرضا علیه السلام اقبل علی صلواتک و لاتکن من الغافلین. شعبان سنه عشروخمس مائه.. کتیبه پایین سنگ: حاوی نام سازنده آن بدین عبارت: عمل عبدالله بن احمد قره است..
- یادداشت:گنجینه
- توصیفگرها:
- شیء فیزیکی Physical Object
- شیء عتیقه Antique Object
- دانشگاه صنعتی شریف Sharif University of Technology
- شماره سند:62-511689
- گالري عکس
- مشاهده