درحال بارگذاري...
اندیشهها، فعالیتها و اقدامات هر سازمان در قالب اسناد و مدارک، با صرف زمان و هزینة قابلتوجهی گردآوری میشوند. این منابع ارزشمند، حاوی اطلاعات و تجربیات مهمی هستند که نقش مؤثری در تحقق اهداف سازمانی ایفا میکنند. ازاینرو، نگهداری و مدیریت صحیح اسناد باید از اولویتهای اساسی هر سازمان باشد. برای دستیابی به این هدف، سازماندهی اسناد و منابع امری ضروری است. سازماندهی اطلاعات یکی از اصول بنیادین در کتابداری محسوب میشود و تأثیر بسزایی در سهولت دسترسی، افزایش بهرهوری، حفظ و ماندگاری اطلاعات، پشتیبانی از تحقیقات و آموزش، و ایجاد نظم و هماهنگی دارد. توجه به این اصول، نهتنها امکان استفادة بهینه از منابع را فراهم میکند، بلکه زمینة ارتقای عملکرد سازمان را نیز مهیا میسازد.
بر اساس مصوبة هیئترئیسة دانشگاه صنعتی شریف در تاریخ ۲۲ مهر ۱۳۹۲، مرکز اسناد و گنجینة دانشگاه صنعتی شریف در جریان فعالیتهای بزرگداشت پنجاهمین سال تأسیس دانشگاه پایهگذاری شد و در سال ۱۳۹۴ به طور رسمی افتتاح شد.
این مرکز مجموعهای گسترده از اسناد ارزشمند را شامل میشود، از جمله اوراق، عکسها، نقشهها، کلیشهها، نمودارها، فیلمها، ریزفیلمها، نوارهای صوتی، اسناد طرحهای عمرانی، ابزارهای فنی مهندسی، دستنوشتهها و یادداشتهای مشاهیر، گزارشهای عملکردی، مصاحبههای تاریخ شفاهی با شخصیتها و مفاخر، نشریات و جراید مربوط به دوران آغازین دانشگاه، تاریخچة دانشکدهها و مراکز، نوآوریها و فناوریها، هدایا و یادبودها، نامههای اداری، رویدادهای مهم و شاخص و سایر مستندات مرتبط است. این منابع از جنبههای اداری، مالی، اقتصادی، فرهنگی، علمی، فنی و تاریخی دارای ارزش نگهداری دائمی بوده و به تأیید مرکز اسناد و گنجینه دانشگاه رسیدهاند.
از سال ۱۴۰۱، فرایند گردآوری و سازماندهی اسناد و ابزارآلات مهندسی و علمی در این مرکز با رویکردی پژوهشی و برنامهریزی دقیق آغاز شد و به شکل جدی اجرایی شد. این اقدام بهمنظور حفظ، دسترسپذیری بهتر و مدیریت اصولی منابع اسنادی دانشگاه صورت گرفت و گامی مهم در ارتقای نظام مستندسازی و نگهداری دادههای تاریخی و علمی دانشگاه محسوب میشود. همچنین تولید محتوا، آمادهسازی و انتشار مستندات دانشگاه صنعتی شریف از جمله عکسهای تاریخی و مهم، تهیه فیلمهای کوتاه و کلیپها، انتشار کتاب مصاحبههای تاریخ شفاهی، و ...از وظایف دیگر مرکز است.
بر همین اساس، شش مجموعة تخصصی در مرکز اسناد و گنجینة دانشگاه صنعتی شریف ایجاد شده است که شامل مجموعههای تاریخ شفاهی، مدارک و اسناد، نوآوری و فناوری، رویدادها، شخصیتها، مراکز و دانشکدهها، و اشیای فیزیکی میشود. تمامی این منابع از طریق وبگاه مرکز به نشانی ganjineh.sharif.ir قابل جستوجو و مشاهده هستند.
فراخوان
برای تکمیل و گردآوری اسناد دانشگاه، از خانواده شریف تقاضا می شود؛ اگر نوشته، عکس یا هر نوع مدرکی از گذشته دارند، به طور موقت یا دایمی در اختیار مرکز قرار دهند. این اسناد ثبت و سازماندهی و در شرایط کنترل شده نگهداری میشوند. دستورالعمل واسپاری سند به مرکز اسناد و گنجینه دانشگاه صنعتی شریف افراد: دکتر مریم اسدی، رئیس اداره مرکز اسناد و گنجینه دانشگاه، تلفن: 66165115؛ ایمیل: ganjineh@sharif.ir معصومه طهمورثی، کارشناس ارشد فهرستنویسی منابع، تلفن: 66165109؛ ایمیل: mtahmoresi@staff.sharif.ir
|